Merev fehér bot 1.

Az alumínium cső aránylag merev, de ha elhajlik úgy marad, a festés elhajlás esetén lejöhet róla. Ha fix botban gondolkozol, nem csak alumínium anyagba érdemes gondolkodni, hanem valamilyen erősített műanyagba ami rugalmas. Ha az ilyen boton átesnek, belerúgnak, beakad, ez hajlik hasonlóan a szénszál erősítésű anyagokhoz, ebben üvegszál erősítés van és a rugalmas alakváltozás után – bizonyos határon belül – teljesen visszanyeri eredeti méretét.

135 cm hosszú fix bot
135 cm hosszú fix bot

A fal színe fehér, a bot színe nem kifejezetten fehér, de ez nem jelent problémát lehet kapni 100 Ft / 10 méter fehér ragasztós szigetelő szalagot jó minőségben. A kompozit cső ára 2 méteres szálban 1000 Ft/db és akkorát lehet belőle vágni amekkorára szükség van. A tesztelését az anyagnak hosszú ember végnzi, neki 135 cm-es hosszú lett vágva az anyagból.

fehér szigetelő ragasztó szalag
fehér szigetelő ragasztó szalag

Ahhoz, hogy ne kopjon el olyan gyorsan a bot vége nem feltétlenül műanyagból célszerű hozzá készíteni véget hanem fémből (alumínium, rozsdamentes acél), az sokkal tovább tart. A bot tetején egy zárókupak kell bele egy gumi szállal fogantyúnak. A cső külső átmérője kb. 21 mm, belül kb. 13 mm van, a fal vastagság kb. 4 mm, a 135 cm hosszú csőnek a tömege kb. 300 g körül van.

folytatás később.